+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна
Веб-страницата www.stat.gov.mk користи колачиња кои се потребни за целосна функционалност на страницата. Со Вашето присуство на нашата веб-страница се подразбира дека се согласувате за користењето на овие колачиња. За повеќе детали прочитајте ја Политиката за колачиња.  Последни објавени соопштенија

Индекси на прометот во индустријата, август 2021 година
петок, 15 октомври 2021

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на прометот во индустријата, вкупно, во август 2021 година, во однос на август 2020 година, изнесува 107.5.

Според главните индустриски групи, вкупниот промет во индустријата во август 2021 година, во однос на август 2020 година, бележи пораст кај Интермедијарни производи, освен...   102


Индекси на цените во земјоделството, септември 2021 година
петок, 15 октомври 2021

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во септември 2021 година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот е зголемен за 12.8 %, а кај аутпутот зголемувањето изнесува 1.6 %.

Во септември 2021 година, во споредба со септември 2020 година, индексот...   43  
15.10.2021Деловни тенденции во преработувачката индустрија, септември 2021 година
14.10.2021Туризам, август 2021 година
12.10.2021Издадени одобренија за градење, август 2021 година
08.10.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно, август 2021 година
08.10.2021Индекси на увозните цени од одделот Кокс и рафинирани нафтени производи (19), август 2021 година
08.10.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на странските пазари, август 2021 година
07.10.2021Стоковна размена со странство, јануари – август 2021 година
07.10.2021Индекси на трошоците на животот и на цените на мало, септември 2021 година


Следни соопштенија
     
19.10.2021Енергетски биланс - дефинитивни податоци2019
20.10.2021Енергетски биланс - претходни податоци2020
22.10.2021Бруто-домашен производ и инвестиции во основни средства, по региони 2019
22.10.2021Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен08.2021
22.10.2021Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен08.2021
22.10.2021Структурни деловни статистики - претходни податоци2020одложено
25.10.2021Енергија, месечни податоци - претходни податоци08.2021
28.10.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар 09.2021
29.10.2021Бруто-домашен производ и инвестиции во основни средства, по региони 2020
29.10.2021Лаекенски индикатори за сиромаштијата - претходни податоци2020


   Последни објавени публикации


  Месечен статистички извештај  
  четврток, 30 септември 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички...
 
  HyperLink  Потрошувачка на енергенти во домаќинствата, 2019 
  вторник, 31 август 2021

 

Државниот завод за статистика во публикацијата „Потрошувачка на енергенти во домаќинствата, 2019 година“ ги презентира резултатите од Анкетата за потрошувачката на енергенти во домаќинствата,...
 
  HyperLink  Месечен статистички извештај  
  вторник, 31 август 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички...
 
  HyperLink  Месечен статистички извештај  
  петок, 30 јули 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink
Видеа и промотивни материјали
Инфлација

Индустрија

Невработени

БДП
 
© Државен завод за статистика